Le Mas Rouge » NIEUW! BLOG

En dan denk ik tja waar moet ik beginnen?
Ok, misschien gewoon bij het begin ...

Met onze autistische zoon en 5-8 honden hadden we echt wel een probleem om op vakantie te gaan.
Enerzijds intern met de zoon en anderzijds ook met ons aantal honden!
Dus na een tip van een vriend, 30 are bouwgrond gekocht in Dordogne met het gedacht al gaan we daar eerst gewoon kamperen, maakt niet uit, als de zoon maar "thuiskomt" en we het gaan afspannen voor de honden  <3 ... .
Draaide dat even anders uit!
Bouwgrond in Frankrijk blijkt terug landbouwgrond te worden na 2 jaar geen activiteit! Als buitenlander krijg je uiteraard héél moeilijk een bouwvergunning om landbouwgrond terug gekeurd te krijgen als bouwgrond zonder de nodige "connecties" ...
Dus VEEL sneller de stap gezet naar het bouwen van een vakantiehuis dan ooit gedacht.
Eens af, krijg je dan zoveel aanvragen van kennissen met honden (ja die heb je in overvloed als je verknocht bent aan honden) dat je besluit het te verhuren!
Le Chalet Dordogne is geboren ...
www.lechaletdordogne.com


Dan heb je het probleem dat je moeilijk nee kan zeggen tegen de mensen LOL en dat je zelf geen plaats meer hebt in dat vakantiehuis.
En je verkoopt op datzelfde moment ook nog eens je business in Belgie ... dus besluit je een ander huis bij te kopen om zelf ook terug te kunnen gaan. (oeps ja een zwembad in Le Chalet Dordogne kan er ook nog wel af ;) ) ...
Le Mas rouge is in wording <3 ... .
www.lemasrouge.com
Na een 3-tal jaren vindt je die 2 à 3 weken in Frankrijk belange niet genoeg meer, dus zet je een stacaravan neer naast dat huis en "pikt" een beetje grond van je gasten hahaha.
Maar nog eens 2 jaar later vind je deze 6 maand ook niet genoeg meer ... en je gaat nog een stapje verder!

Dus dan begin je aan een compleet nieuw avontuur! Een nieuw hoofdstuk in je leven!

En hierover wil ik jullie vanaf stap 1 op de hoogte houden.

Wordt vervolgt!

Soms moet je een beetje fantasie hebben om "iets te zien in niets" 2 verhuurhuizen, een bistro, een eigen woonst en een gîte voor bezoekende vrienden en familie  ... en genoeg grond om te realiseren wat je echt wilt!

We hebben al een Canadese blokhut (Le Chalet Dordogne) een romantisch huis dat ooit een echte schapenschuur was (Le Mas Rouge). Nu willen we als eerste een van de schuren ( 114 m²) inrichten als een soort verhuurhuis in loft style met industriële/plattelands look ... maar we broeden nog op een naam ... alle ideeën zijn welkom!

 

Op 26 september de "compromis de vente" gaan tekenen bij de notaris: nu wordt het pas echt ...
Diezelfde dag kunnen we niet meer huiswaarts keren; na 21u mag je nergens nog door richting Belgie ivm de nachtklok.
Dus 's nachts vertrokken zodat we ergens in de voormiddag Parijs doorkunnen.
Thuis in Belgie alles beginnen voorbereiden van papierwerk, goh wat heb ik een hekel aan papierwerk! En wat komt er een pak papierwerk kijken bij zo'n aankoop en dan ook nog de verkoop van ons huis in Belgie. En dan ben ik nog niet eens officieel aan de emigratie begonnen.


Maar soit ... dat hoort er nu éénmaal bij.
Vandaag op 3/11/2020 het verplichte voorschot gestort aan de notaris, nu nog 3 weken wachten en hopen dat de regering het terrein niet opeist (ja dat kan zomaar in Frankrijk), normaal zelfs tot 8 weken, maar als je 150€ betaald wordt dat herleidt naar 4 weken, waarvan nu reeds 1 week voorbij is.).
De confinement steekt op dit moment wel een beetje stokken in de wielen; we mogen Frankrijk immers niet binnen.
Maar normaal zou een attest van de notaris moeten volstaan om toch te kunnen gaan tekenen tegen eind december (en de sleuteloverdracht)
Ik heb alvast een pak zaden besteld om in het voorjaar te kunnen planten; bomen, bloemen, ik ben zelf benieuwd wat ik daar van ga terecht brengen hahaha! Uiteraard komen er ook de groetjes, maar daar heb ik al een beetje ervaring in en weet ik al beter wat wel en wat niet.

9 november ; een naam bedacht met Vanessa!
La Sérénité
en aan de website begonnen: https://temp-cldogblqesybtrxyyfqn.jouwweb.be/

 

11 november ... toch maar reeds gestart met de aankoop van de dingen die ik tegenkom en leuk vind (ondanks het verbod van Frank) en waar ik iets mee wil doen tijdens de inrichting.
Een "dressoir" die als badkamermeubel kan dienen, een foto achter glas, 85 m² watervaste kurklaminaat, 2 spiegels met ledverlichting en een salontafel.