sites

OP AL DEZE UITSTAPJES MAG DE HOND AANGELIJND MEE

Aangezien sommige attracties gesloten zijn buiten het hoogseizoen … controleer altijd even de website.

La Roque-st-Christophe

"rue inconnu"
24620 Peyzac-le-Moustier
+33 5 53 50 70 45

Deze echte kalkmuur, een kilometer lang en tachtig voet hoog, heeft ongeveer honderd schuilplaatsen. Deze natuurlijke holten werden bezet door de mens uit de Prehistorie en vervolgens aangepast in de middeleeuwen om een ​​grotwoningen en stad te worden tot het begin van de Renaissance. Het bezoek van de site maakt het mogelijk om de wijze van ontwikkeling van holbewonerswoningen te begrijpen.

Abri de Laugerie Basse

Route de Périgueux
24620 les eyzies
+33 5 53 81 11 03

De schuilplaatsen van Laugerie-Basse; prehistorische vindplaats daterend tussen -15.000 en -10.000 vóór Christus, dient als een verwijzing naar prehistoriërs over de hele wereld.
Dankzij de ontdekking van talrijke archeologische overblijfselen, bewijzen deze schuilplaatsen het bestaan van een ongeëvenaarde culturele en artistieke activiteit in deze regio in Europa.

PARC LE BOURNAT

191, Allée Paul-Jean
24260 Le Bugue
+33 5 53 0 841 99

Beleef een dag als in 1900 in het hart van de Périgord Noir!
Geniet van de activiteiten, of meld je aan voor de pen-schrijfworkshops ... Tenzij je je kinderen liever wilt verrassen met alle activiteiten: minidieren, kermis en vrije-ritten, reuzenrad 1900, demonstraties van ouds handel, boottochten ...
Veel meer dan een pretpark, is Le Bournat een must-see toeristische site in de Dordogne.


Village de La Madeleine

Petit Marzac
24260 Tursac
+33 5 53 46 36 88

Deze uitzonderlijke en natuurlijke site is een van de best bewaarde in de Vézère-vallei en heeft de mensheid aangetrokken van de prehistorie tot tegenwoordig.
Halverwege de klif ontdekt men een troglodytisch middeleeuws dorp. Het is bewoond vanaf de middeleeuwen tot het einde van de 19e eeuw. Temidden van de gebouwen is een opmerkelijke 15e-eeuwse gotische kapel, hangend aan een klif.Op de top van de klif staan ​​de overblijfselen van het kasteel van Petit Marzac,uit de 13e eeuw.

Parc Durandal

Marcayou
46500 Rocamadour
+33 6 19 39 18 00

Ontdek in het hart van de Lot, in de buurt van het kasteel van Rocamadour, het DURANDAL-park.
Drie essentiële paardensportshows:
Watervallen voor ruiters, gevechten, atypische personages, ongebruikelijke humor
Deel deze onvergetelijke momenten met je familie en geniet van onze schaduwrijke tribunes, foggers, middeleeuwse speeltuin en ponyrijden.

Les grottes du Roc de Cazelle

Route de Sarlat
24620 Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil
+33 5 53 59 46 09

Er huisden van oudsher mensen in het complex, eerst in de prehistorie daarna werd het uitgegraven en in de middeleeuwen als vesting ingericht en uiteindelijk opnieuw gebruikt en in het begin van de eeuw omgevormd tot een burgerwoning.
U zal de rotsterrassen en de moerassen bezoeken evenals het woudpark en de voorhistorische grotten.


Le Conquil

"rue inconnu"
24290 Saint-Léon-Sur-Vézère
+33 5 53 51 29 03

Langs de Vézère vindt je authentieke rotsschuilplaatsen, bewoond door mensen sinds de prehistorie, aangelegd en versterkt in de Middeleeuwen. Het is een van de zeldzame authentieke plaatsen van ons verleden dat zijn originele geschiedenis heeft behouden, zowel in de schikkingen en de verdedigingssystemen, als in zijn natuurlijke en wilde kader.

Aux étangs du Bos

Lieu dit Le Bos
24260 ST CHAMASSY
+33 5 53 54 74 60

Dit aquapark hoort bij een camping en is alleen in het hoogseizoen ook toegankelijk voor mensen die niet op de camping verblijven .

Préhisto Parc

"rue inconnu"
24620 TURSAC
+33 5 53 50 73 19

REIS NAAR HET HART VAN ONZE OORSPRONG, VAN DE NEANDERTHALER TOT CRO-MAGNON
Genesteld in een oase van groen en gelegen tussen twee kliffen in het hart van de Vézère vallei, zult u in dit Park de prehistorie ontdekken dmv de levensgrote scènes van het dagelijks leven van de eerste Neanderthalers jager-verzamelaren en Cro-Magnon mensen


Les Jardins de Marqueyssac

Les Jardins de Marqueyssac
"rue inconnu"
24220 Vezac
+33 5 53 31 36 36

"Een geklasseerde site, de romantische en pittoreske tuinen van Marqueyssac bieden meer dan 6 km aan schaduwrijke wandelingen, omzoomd met 150.000 met de hand gesneden honderdjarige buxusbomen, en versierd met belvederes, rotstuinen, waterwegen en groene wonderplaatsjes.
De Dordogne, ligt 130 meter lager, daardoor biedt de tuin een uitzonderlijk uitzicht over de hele vallei, de kastelen en de mooiste dorpen van Frankrijk.
U vindt er speeltuinen, schommels en hutten., volières, natuurdiorama's, dinosaurusskelets, workshops en verkenningsboeken voor kinderen, acrobatische acrobatiek op rots "Via Ferrata", bukshoutworkshop, een boekhandel, een theesalon en een restaurant.

Les Jardins de Eyrignac

Eyrignac
"rue inconnu"
24590 Salignac-Eyvigues
+33 5 53 28 99 71

Deze groene tuin, gelegen in het hart van de Périgord Noir, is begiftigdt in alle tinten groen: taxus, buxus en cipressen zijn de belangrijkste onderdelen van de tuin. Hier vindt men : plantensculpturen, groene kamers, bukshoutborduurwerk, parterre-Frans ... .De diversiteit van vormen lijkt geen limiet te hebben, maar blijft in harmonie met de Architecturale lijnen van het landhuis en het bewaard gebleven natuurlijke domein van 200 hectare rondom dit landhuis. Deze tuinen combineren het klassieke en gestructureerde evenwicht van Franse tuinen met de bewegingen en fantasie van de verre Italiaanse Renaissance.


4 attrakties op 1 plaats … 

+33 5 53 07 10 74
Abri de Laugerie Basse
Allée Paul-Jean Souriau 99
24260 le bugue

HONDEN
WEL TOEGELATEN AAN DE LIJN ALLEEN IN DE AQUARIUM EN DE JUNGLE GOLF

NIET IN HET LABYRINTHE EN DE BIG BIRD

Jungle Golf

De Jungle Golf is een 18-holes midgetgolfbaan, ideaal voor gezinnen of vrienden. Op meer dan 2000m2 omringd door dieren in weelderige vegetatie, zult u een recreatieve sport ontdekken zoals u nog nooit hebt beoefend. Verras jezelf om van een activiteit te houden die ver verwijderd is van de reputatie van klassieke minigolf. Elk jaar komen veel bezoekers om te spelen en plezier te hebben in een muzikale sfeer en op een site volledig uitgerust met rookmachines.

Aquarium Périgord noir

Het Perigord Noir Aquarium is meer dan 27 jaar geleden gebouwd en is vandaag het grootste particuliere zoetwateraquarium in Europa.
Ontdek op 4000m2 66 aquariums en meer dan 3 miljoen liter water voor meer dan 6000 vissen: van de karpers van onze vijvers door de meerval van onze rivieren, tot de indrukwekkende steur van onze estuaria.
In 2014 werd 1500 m2 toegevoegd met de opening van het Alligator Park.


labyrinthe-prehistorique

HONDEN NIET TOEGELATEN

Ga op expeditie om de laatste nog levende Cro-Magnon te ontmoeten. Vind 25 anomalieën en steek 7 verschillende sferen over: de Ice Trail, het Professor Bivak, de Paintings Cave, de Animal Cave, het Labyrinth of Mirrors, de geheime appartementen van Professor Jean Netessur en het Pedagogical Maze Panel om alles te begrijpen over het leven van onze voorvader.

Big Bird

HONDEN NIET TOEGELATEN

The Big Bird is Europa's hoogste luchtroute met een hoogte van meer dan 22 meter. 75 workshops (uitdagingen) op 4 verdiepingen: oefen snowboard omhoog, banden oversteken, klimmuur, verkeersbrug, verticale netten, geografische figuren ... De Big Bird maakt gebruik van het continue beveiligingssysteem van het "belay-systeem", dat zo veilig is dat u zich tijdens uw reis niet kunt losmaken: u hoeft zich nu alleen maar te concentreren op uw uitdagingen en plezier te hebben.