watervallen

OP AL DEZE UITSTAPJES MAG DE HOND AANGELIJND MEE

De waterval van Autoire

46400 Autoire

Majestueus en indrukwekkend, de waterval werpt zich op de kliffen die het dorp Autoire beschutten voor oude, kleine beek die door het bos stroomt. Met zijn 30 meter is dit de hoogste waterval van de Dordogne-vallei.
Er zijn twee manieren om er te geraken :
Vanuit het centrum van Autoire, via een klein schaduwrijk en relatief vlak padje dat loopt tot aan de voet van de waterval. Ongeveer 4 km.
Vanuit het gehucht Siran, boven Autoire: je hebt een panoramisch uitzicht op de waterval en het dorp. Een steil pad ( dat leidt door de ruines van "Château des Anglais" ) daalt langs de flank af naar de vijver van de waterval .

De waterval van Murel à Albussac

19380 Albussac

De watervallen van Murel, gelegen op 15 km ten noordwesten van Argentat-sur-Dordogne, worden gevormd door 3 opeenvolgende watervallen in steile en beboste kloven die in een doolhof van rotsen stromen vooraleer ze uitmonden in de rivier de Dordogne waar ze rust en sereniteit.
"Vanuit Albussac een uitdagende wandeling van 7 km in 3,5 uur langs verschillende versnellingen en watervallen. Trek je wandelschoenen aan en neem voldoende water mee!

Er is dichtbij de watervallen ook een niet al te grote parkeerplaats vanwaar je in een paar minuten naar dit natuurschoon loopt."
of Forgès. Gemakkelijker en minder sportief is de route vanuit Forgès; zeer geschikt voor minder goede lopers, en gezinnen met jonge kinderen.


De waterval van Vieyres à Lamativie

46190 Lamativie

Door de lokale bevolking het Franse Tahiti genoemd, vanwege de exotische charme van deze plek. Maar de waterval van Vieyres is de moeite! Om de waterval te bereiken, moet je een pad nemen van 2 km door de bossen van Lamativie of een mooie wandeling van 6 km door velden en wegen .

De waterval van de Saut-Grand à Latouille-Lentillac

46190 Latouille-Lentillac

"Aangekomen in Autoire, moet je parkeren op de betalende parking.Je doet een wandeling van een half uurtje door het bos om bij de waterval te komen ... het is verboden om in de rivier te wandelen om de natuur en flora niet te beschadigen ...
Aarzel niet om bij terugkomst een rondleiding door het mooie dorpje Autoire te maken."
Hier kan men ook aan canyoning doen ( zeer hoge moeilijkheidsgraad ! ), de waterval heeft zijn bron op 700m hoogte. De waterval van Saut-Grand genaamd, stort zich op het einde in een "ravijn" van 15 meter boven het dorp Latouille-Lentillac.